Missie

"Panta Rhei vzw, thuiskomen op vakantie"

Panta Rhei vzw is een erkende vzw die kwalitatieve vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren (3 - 16 jaar) organiseert in hun buurt. Kinderen en jongeren kunnen er proeven van diverse knutsel-, spel- en sportactiviteiten. Creativiteit en plezier staan steeds centraal.

Waarden

Plezier (beleven)

Ons uitgangspunt is dat kinderen en jongeren moeten kunnen spelen en genieten. We willen dat kinderen, jongeren en ouders de associatie maken “bij Panta Rhei vzw is het tof”. De beleving van de deelnemers tijdens de activiteit vinden we erg belangrijk. Met beleven bedoelen we dat de focus niet louter op spel ligt, maar op een totale ervaring waarbij kinderen en jongeren kunnen “proeven” van iets nieuws (bijvoorbeeld een nieuwe crea- of knutselactiviteit, een nieuwe sport, …).

(Gezellige) sfeer

Een goede sfeer staat centraal. Elke vakantie en elke activiteit willen we gezellig maken en elke deelnemer moet zich geborgen en welkom voelen. We hechten er veel belang aan dat de kinderen en jongeren op het einde van de vrijetijdsactiviteit naar huis gaan met een goed gevoel.

Creatief (karakter)

Wij zijn dé vzw waar crea, sport en spel op ludieke en gestructureerde wijze worden gecombineerd met bijleren. We zijn aldus niet de klassieke speelpleinopvang waar louter vrij spel troef is. Panta Rhei vzw wil dit “authentiek” karakter waarborgen: we richten ons niet op commerciële thema’s tijdens de vrijetijdsactiviteiten.

Educatief (team)

We kiezen voor pedagogisch onderlegde animatoren voor onze vrijetijdsactiviteiten. We willen de deelnemers op een speelse manier technieken, vaardigheden en waarden bijbrengen tijdens de vrijetijdsactiviteiten. We hanteren de norm van 15 deelnemers per animator. We streven er steeds naar een hoofdanimator ter plaatse te voorzien ter ondersteuning van de animatoren. Zo worden de animatoren exclusief ingezet voor de begeleiding van de kinderen en jongeren. We zorgen voor een gestructureerde aanpak van onze vrijetijdsactiviteiten.