Image

De schoolvakanties zijn het ideale moment voor kinderen om deel te nemen aan ontspannende en leuke activiteiten. Daarom organiseert jeugddienst Panta Rhei creatieve en leerrijke taalstages voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar voor wie het Nederlands niet de moedertaal is.

Aan de hand van een centraal thema wordt een hele week geknutseld, gespeeld en leren de kinderen op een speelse manier omgaan met de Nederlandse taal. Een gevarieerd programma van muzische activiteiten (knutselen, zingen, drama) en bewegingsopdrachten zorgen voor een uitdagende en unieke week. De activiteiten zijn speels en grondig didactisch onderbouwd. Er wordt in de stage gewerkt naar een toonmoment waar alle kinderen laten zien wat ze die week geleerd en gemaakt hebben.

Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten genieten van deze ontspannende en leerrijke taalstage, zijn zowel kinderen met een basiskennis Nederlands, als zonder enige basiskennis van harte welkom.

Voor kinderen met een basiskennis Nederlands is de stage een gelegenheid om hun verworven kennis Nederlands te oefenen. Ook hun spreekzin en spreekdurf wordt hiermee gestimuleerd.

Voor kinderen zonder basiskennis Nederlands is de stage een eerste ontmoeting en speelse kennismaking met de Nederlandse taal. Tijdens de stage wordt hun taalgevoel en een openheid voor het Nederlands gestimuleerd. Taalverwerving is een complex leerproces. Natuurlijk kan je op één week geen nieuwe taal leren. De taalstage is dan ook geen taalles Nederlands, maar een speelse onderdompeling in de Nederlandse taal.

We trachten de deelnemers een positieve ervaring met het Nederlands te bieden. De aanzet om nog Nederlands te leren en te spreken. Babbelkous zijn speelse taalstages en geen taallessen.

De activiteiten zijn aangepast, speels en grondig didactisch onderbouwd. Elke leeftijd en niveaugroep vereist een specifieke methodiek en activiteiten. Om een verschillende en aangepaste aanpak mogelijk te maken, wordt er gewerkt in kleine groepjes van maximum 10 kinderen.